Polis, Belediye Hoparlöründen Dolandırıcılara Karşı Halkı Uyardı

Amasya’da polis, telefon ile kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtan dolandırıcılara karşı halkı uyarmak amacıyla belediyeye başvurup anons yaptırdı.

Polis, Belediye Hoparlöründen Dolandırıcılara Karşı Halkı Uyardı

Kendilerini telefonla arayıp polis, asker ve savcı diye tanıttığı ya da ‘kuyumcu soygunu oldu’, ‘Hesaplarınız terör örgütünün eline geçti’, ‘kimlik bilgilerinizi ele geçirmişler’ sözleriyle dolandırılan vatandaşların ve yakınlarının başvurdukları Amasya Emniyet Müdürlüğü asayiş şubesi ekipleri, vatandaşları dolandırmaktan son anda kurtardı. Son günlerde artan dolandırıcılık olaylarına karşı broşür dağıtan ekipler, belediye hoparlöründen de anons yaptırıp halkı uyardı. Köyünden geldiği şehir merkezinde banka önünde parasını çekerken anonslara kulak veren emekli Kadir Çıtır, “Yankesiciler, aldatıcılar varmış. Polis, askerim diye tanıtıyorlarmış. Sakın onlara aldanmayın diyorlar” ifadelerini duyduğunu söyledi. Çıtır, uygulamanın faydalı olacağına inandığını belirtti. Çok sayıda vatandaşın telefonla dolandırıldığını anımsatıp uygulamayı beğenen banka güvenlik görevlisi Mehmet Aydın da, “Bu çok güzel bir olay. Şu anda anonsları insanların yüzde 60’ı duysa yeterli” diye konuştu. Polisin gönderdiği duyuru metnini anons yaptırtan Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Dümen de vatandaşları uyarıp Amasya Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X