Polis heykel zannetti

Kamu görevinden KHK’yla ihraç edilince açlık grevi başlatan akademisyenlere destek eyleminde polis, heykel sandığı sanatçıya dokunmadı. Herkesi gözaltına alan ekipler, ‘heykel’ hareket edince sanatçıyı da yakaladı.

Polis heykel zannetti

İstanbul Kadıköy’deki Süreyya Operası önünde toplanan bir grup, kamu görevlerinden ihraç edildikleri için açlık grevi yapan tutuklu akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça lehinde sloganlar attı. Gruptakiler, “Nuriye ve Semih yalnız değildir” pankartı taşıdı. Geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri, gruba dağılmalarını yönünde uyarı yaptı. Dağılmayan gruba polis müdahale etti. Aralarında öldürülen gazeteci Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe’nin de olduğu 32 kişiyi gözaltına alındı.

SANATÇI FARK EDİLMEDİ

Güvenlik güçleri, eylemcilerin arasında bulunan, vücudunu ve giysilerini boyamış halde heykel performansı yapan sanatçıyı ise gerçek heykel sandı. Sanatçıya bir süre müdahale edilmedi. Ancak polis ‘heykel’in hareket ettiğini görünce sanatçıyı da gözaltına aldı. Sanatçı, açlık grevindeki akademisyenler tutuklanmadan önce Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yaptıkları İnsan Hakları Anıtı’ndaki heykeli temsil ediyordu.

AÇLIK GREVİ 151. GÜNDE

Gözaltına alınan 33 kişiden 32’si akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Nurten Karahancı isimli şahsın başka bir davadan yakalama kararı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmadığı öğrenildi. Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, OHAL KHK’sıyla ihraç edildikleri işlerine iade talebiyle başladıkları açlık grevinin 76’ncı gününde tutuklanmıştı. İkilinin açlık grevi 151 gündür sürüyor. 

İstanbul Kadıköy’de açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Semih Özakça ile Nuriye Gülmen’e destek eylemine müdahale eden polis, bir süre için heykel sandığı performans sanatçısını gözaltına almadı. Daha sonra diğer eylemcilerle birlikte gözaltına alınan sanatçı, akşam saatlerinde diğer 32 kişiyle birlikte serbest bırakıldı.

ANKARA’DA SERT MÜDAHALE

Tutuklu akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açlık grevlerinin 150’nci gününde Ankara Yüksel Caddesi’nde protesto gösterisi düzenleyen gruba polis sert müdahale etti, 3 kişi gözaltına alındı.

Aralarında Veli Saçılık ve Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça’nın da bulunduğu 20 kişilik grup, dün ellerinde papatyalarla insan hakları anıtına yürümek istedi. Ancak polis, grubun anıt önüne gelmesine izin vermedi. Grubun ısrarı üzerine polis biber gazı ile protestocu gruba müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptan 3 kişi de gözaltına alındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X