Polis kılıktan kılığa giriyor

Türkiye’ye örnek olan ‘Sokak Polisleri’nin başlattığı uygulamaya Bursa’da geri dönüldü.

Polis kılıktan kılığa giriyor

Suçun oluşmasını önlemek ve suçluyu anında yakalamak için polisler Bursa’da, geçmiş yıllarda olduğu gibi yine kılık değiştirmeye başladı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Güven Timlerinden bazıları gerek halkın yoğun olduğu yerler, gerekse park ve bahçeler ile okul önlerinde vatandaşın karşısına artık bazen temizlik görevlisi, bazen simitçi, kimi zaman da ayakkabı boyacısı olarak çıkıyor.

Kentte huzur ve güvenliğe büyük önem veren Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, önceki akşam Bursa Devlet Hasmtanesi karşısındaki Haşim İşcan Parkı ile Tophane sırtlarında denetim yaptı. Bu noktalardaki asayiş denetiminde kılık değiştiren polislerin de görev aldığı dikkat çekti.

Kılıktan kılığa giren bu polisler, gördükleri olumsuzluğu genellikle telsiz anonsuyla meslektaşlarına bildiriyor. Suçluyu yakalama görevi ise yine asayiş şubesine bağlı hizmet veren ve sıkışan trafikte bile kısa sürede belirtilen yere ulaşabilen motosikletli Yunus Timleri’ni düşüyor.

Emniyet yetkilileri, bu gibi denetimlerin değişik yerlerde günün her saati yapılacağını belirterek ‘Vatandaşlarımız her gördüğü seyyar satıcı ve temizlik görevlisini polis sanıp kötü emelli kişilerin tuzağına düşmesinler’ diye de uyardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X