Polis son anda kurtardı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, kendisini ‘savcı’ olarak tanıdan şahsa inanan bir kişi, altınlarını dolandırıcının hesabına yatırdığı sırada polis yetişti.

Polis son anda kurtardı

Edinilen bilgiye göre, Y.Y.’yi arayan bir kişi kendisini savcı olarak tanıttı. Ardından telekonferans yoluyla eşiyle görüştürerek Y.Y.’yi adliyeye davet eden sahte savcı, Y.Y.’ye paralarını sordu. Y.Y.’den 5 gram altın ile 1 çift küpe olduğu cevabını alan şahıs, onları bozdurmasını istedi. Altınları bozdurduktan sonra PTT şubesine giden Y.Y., 535 lira yatıracağı sırada polis tarafından engellendi.

Mudanya ilçesinde ise M.D. ile V.K.’nın bir kafede oturduğu sırada yanlarına gelen gül satıcısı, 1 güle karşılık 100 lira aldı. Satıcı üzerinde bozuk olmadığı gerekçesiyle çıktığı kafeden bir daha gelmedi. M.D., dolandırıldığını iddia ederek polise müracaat etti.

Osmangazi ilçesinde ikamet eden A.U.’yu arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp, geçmişten olan bir davasından dolayı vereceği hesaba para yatırmasını istedi. Bunun üzerine şahsın verdiği hesaba toplamda 2 bin 900 lira yatıran A.U., şahsın emniyete gel demesinin ardından Fomara’ya gitti. İl Emniyet Müdürlüğü’nde kimseyi bulamayan A.U., dolandırıldığını anladı.

Polisin, olaylarla alakalı tahkikatı sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X