Polisin dikkati yaşlı adamın 60 bin lirasını kurtardı

Bursa’da meydana gelen dolandırıcılık olayında dolandırıcılar, polisin dikkati sayesinde yakalandılar.

Polisin dikkati yaşlı adamın 60 bin lirasını kurtardı

Bursa’da yaşlı bir adam, 60 bin lirasını telefon dolandırıcılarına kaptırmaktan son anda polisin dikkati sayesinde kurtuldu.

​Türkiye’nin dört bir yanında kendini savcı, polis ve asker olarak tanıdan telefon dolandırıcıları, bu kez polisin dikkatine takıldı.

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesindeki bir alışveriş merkezinin önünde telefonla konuşan kişilerin şüpheli hareketleri, polis ekiplerini harekete geçirdi. 74 yaşındaki S.H. ve eşi E.H.’ye (71) kendilerini polis olarak tanıdan A.Y. ve S.A., telefonu kapatmadan merkez Yıldırım ilçesindeki adrese gitmek için taksiye bindi.

Telefonu hiç kapatmadan taksi ile yola çıkan A.Y. (23) ve S.A. (19), Maltepe Mahallesi’nde ticari araçtan indi. Telefon konuşmalarını hiç kesmeyen iki şüpheli, Çamlık Sokağı üzerine geldiklerinde S.H. ve eşi E.H.’nin apartman girişine bıraktığı 60 bin lirayı alırken polis ekiplerini fark etti. Polis ekiplerinden kaçmak isteyen telefon dolandırıcıları, kısa süren kovalamacanın ardından kıskıvrak yakalandı.

Alınan ifadelerinin ardından iki şüpheli adliyeye sevk edilirken, S.A.’nın Isparta’da da telefon dolandırıcılığı ile 41 bin lira aldığı ortaya çıktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X