Polisler birbirini suçladı

Gezi Parkı protestolarında sembol haline gelen ‘Kırmızılı Kadın’ Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis memuru Fatih Zengin’in 1.5 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada 3 polis tanık olarak dinlendi.

Polisler birbirini suçladı

İstanbul 73. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fatih Zengin ve şikayetçi Ceyda Sungur ile taraf avukatları katıldı. Hakim Muzaffer İren, önce dönemin Beyoğlu ilçesinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Emekli’yi tanık olarak dinlendi. 

‘Biber gazını sık talimatı veren Ramazan Emekli’dir’ diyen sanık Fatih Zengin’i yalanlan Emekli, ‘Ben öyle bir talimat vermedim kendisine. Çevik kuvvetin amiri varken amire söyleriz. Memura doğrudan talimat vermeyiz. Hiyerarşik bir durumdur. Ayrıca olayın oluş itibariyle gaz sıkmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyleyebilirim’ dedi. 

‘SIK SIK’ DEDİĞİNİ DUYDUM 

Tanık olarak dinlenen 2 çevik kuvvet grubunun amiri komiser yardımcısı Zeki Bayrak ise, “Benim ekibimde olmayan Fatih Zengin’e talimatım olmadı ancak Ramazan Emekli müdürümüz biber gazı sıkılması yönünde benim ve Murat Metin Odabaşı’nın da duyacağı, oradaki ekiplerin de duyacağı şekilde ‘sık sık’ dediğini duydum’ ifadesini kullandı.

HAKİM: BİR ÖYLE BİR BÖYLE DİYORSUN 

‘Hakimin gaz sıkılması gerekir miydi?’ sorusuna Zeki Bayrak önce ‘Olay itibariyle biber gazı sıkılabilirdi’ dedi. 

Bayrak hemen ardından, ‘Ancak o kadar abartılı şekilde sıkılmamalıydı’ diye konuştu. Bunun üzerine hakim, ‘Bir öyle bir böyle diyorsun’ diyerek Bayrak’ı uyardı. Bunun üzerine Bayrak, ‘Gaz sıkılıp sıkılmayacağının kanaatini grup amirlerinden çok oradaki müdür olan amirlerin vermesi gerekiyor’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X