Polisten HDP’li vekile: Böyle bir günde halay mı çekilir?

Antalya’da HDP’li bir grubun halay çekerek Nevruz kutlama talebine, polis müdürü, “Az önce kendiniz İstanbul’da patlama olduğunu söylediniz, böyle bir günde halay mı çekilir ? İnsanlar bayramlarda dahi ölüm ve yas olayları olan böyle durumlarda iptal eder

Polisten HDP’li vekile: Böyle bir günde halay mı çekilir?

Halkların Demokratik Partisi Antalya örgütü Nevruz Bayramı kutlayacakları gerekçesiyle HDP Kepez İlçe Başkanlığı önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişilik grubun toplandığını gören Çevik Kuvvet ekipleri parti binası önünde ve karşısında TOMA ile önlem aldı.

HDP Milletvekili Garo Paylan, Antalya İl Eş Başkanları Zarife Atik ve Ahmet Kaya’nın sadece halay çekip açıklama yapacaklarını söylemeleri üzerine toplanan kalabalığa önce emniyet yetkilileri tarafından müsaade edildi. Ancak grup içerisinde Abdullah Öcalan lehine slogan atılması üzerine çevik kuvvet ekipleri gruba müdahale etmek üzere harekete geçti.

“BÖYLE BİR GÜNDE HALAY MI ÇEKİLİR”

Çevik kuvvet ekiplerini karşılarında gören grup, müdahaleye gerek kalmadan dağıldı ve gruba eylemlerini sona erdirmemeleri halinde müdahale edileceği uyarısında bulunuldu. Uyarı üzerine HDP’li Milletvekili Paylan, Nevruz ile ilgili bir konuşma yaptı ve halay çekerek eylemlerini sona erdireceklerini söyledi. Emniyet yetkilileri ise İstanbul’da bir bombalı saldırının meydana geldiğini ve çok sayıda ölen vatandaşın olduğunu belirterek, “Az önce kendiniz İstanbul’da patlama olduğunu söylediniz, böyle bir günde halay mı çekilir, insanlar bayramlarda dahi ölüm ve yas olayları olan böyle durumlarda iptal eder. Halay çekilmesi size de yakışmaz, kimseye yakışmaz basın açıklamasını yapın ve dağılın” dedi. Halay çekmelerine de müsaade edilmeyeceğini belirten polis, ısrarcı olmaları halinde ise müdahale edileceğini söyledi. Bunun üzerine sayıları azalmış olan grup eylemlerini sona erdirdi.

Grup eylemlerini sürdürdüğü sırada Antalya Emniyet Müdürlüğü bomba uzmanları ve trafik ekipleri çevrede park halindeki araçlarda bomba araması ve uygulama yaptı. Yol kenarına park edilen araçlar önce köpeklerle arandı ardından çekiciyle bölgeden çekilerek uzaklaştırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X