Polisten öğrencilere güvenli kimlik kartı

İnegöl’de Toplum Destekli Polislerin 2014 yılında başlattığı Güvenli Kimlik Kartı projesi bu yıl da devam ediliyor. İnegöl’de 3 bin öğrenciye daha kart dağıtılacak.

Polisten öğrencilere güvenli kimlik kartı

SADULLAH ORGAN

Polis memuru Gürcü Aksoyak, İnegöl’de polisin sorumluluk alanında bulunan 22 okulda 108 sınıftaki 3 bin öğrenci için bu kartların hazırlandığını belirterek, “3. sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan kartlar kişiye özel ve fotoğraflı olarak hazırlandı. Kartların ön yüzünde öğrenciye ait bilgiler, arka yüzünde ise öğrencinin kendi güvenliği için yapması gerekenler yazmaktadır’ dedi.

GÜVENLİ KARTIN  ÖZELLİKLERİ

Güvenli kimlik kartının ön kısmında öğrencinin kimlik bilgileri yer alırken, arka kısmında ise “Ailemden ve öğretmenimden habersiz bir yere gitmeyeceğim. tanımadığım kişilerden para veya hediye almayacağım. Issız yerlere, eski ve terk edilmiş binalara girmeyeceğim.  Şüpheli kişi ve araçların 155 polis imdat numarasına bildirilmesini sağlayacağım” şeklinde uyarılar yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X