Polisten öğrencilere güvenli kimlik kartı

İnegöl’de öğrencilere dağıtılmak üzere 10 bin adet kimlik kartı basıldı.

Polisten öğrencilere güvenli kimlik kartı

SADULLAH ORGAN

 

Toplumun huzuru ve güvenliği için çalışan İnegöl Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin güvenliğini sağlamak için farklı bir proje üretti.  Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hayata geçirilen proje kapsamında ‘Güvenli Kimlik Kartı’ adı altında pazarlanan resimli kimlik belgeleri öğrencilere dağıtılmaya başlandı. 

İlk etapta 17 okulun 101 şubesinde  eğitim gören 2 bin 800 3. sınıf öğrencisine güvenli kartların dağıtımını yapan yetkililer,  hedeflerinde 10 bin kart dağıtmak olduğunu söyledi. 

GÜVENLİ KARTIN ÖZELLİKLERİ

Güvenli kimlik kartının ön kısmında öğrencinin kimlik bilgileri yer alırken, arka kısmında ise “Ailemden ve öğretmenimden habersiz bir yere gitmeyeceğim. tanımadığım kişilerden para veya hediye almayacağım. Issız yerlere, eski ve terk edilmiş binalara girmeyeceğim.  Şüpheli kişi ve araçların 155 polis imdat numarasına bildirilmesini sağlayacağım” şeklinde uyarılar yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X