Politikaları ‘dur kalk’ yapmadan belirleyeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can, Bakanlık olarak bu alandaki politikaları ‘dur kalk’ yapmadan belirleyeceklerini söyledi.

Politikaları ‘dur kalk’ yapmadan belirleyeceğiz

Can, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)  Yenilenebilir Enerji Kümelenmesi ve Enerji Konseyi Üyeleri ile bir araya gedi.

Buradaki konuşmasında Bursa ve Türkiye’nin ileri teknoloji üretimine büyük güç katacak Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) kendi enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretebiliyor olmasınının önemli olduğunu belirten Can, ”TEKNOSAB gibi vizyoner bir projenin yenilenebilir enerji üretiminin bir parçası olması çok sevindirici. Bizler kurum olarak üzerimize düşen görev olursa, desteklemek hazırız” dedi. Can, yenilenebilir enerji konusuna bakanlık olarak büyük önem verdiklerini vurguladı.

Türkiye’de ve dünyada yenilenebilir enerjinin fiyatlarının düştüğüne, daha çok yapılabilir hale geldiğine dikkat çeken Can, ”Sayın bakanımızın en çok önemsediği konulardan birisi de yenilenebilir enerji üretiminde gelişmemizi, ‘dur kalk’ yapmadan devam etmektir. Mesela İspanya 2012’de durdu. Teşvikleri fazla verince 300 milyar dolar yükle karşılaştı. İtalya’da bunu 2014’te yaptı. Bizim politikamız iş dünyamız ile beraber ‘dur kalk’ yapmadan, planlamamızı yapmak istiyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X