Polonya’dan rest

Polonya, İsrail ve Rusya ile ayrı ayrı yaşadığı krizlerin ardından dün Kudüs’te gerçekleşen Holokost (Yahudi Soykırımı) anma programına katılmadı.

Polonya’dan rest

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, İsrail’in Rusya, Fransa, Birleşik Krallık, ABD ve Almanya’nın temsilcilerinin konuşacağı törende kendilerine bu fırsatı vermemesi üzerine konferans davetini geri çevirdi.

İsrail’in Auschwitz-Birkenau’nun kurtarılmasının 75. yıldönümünde düzenlediği Dünya Holokost Forumu’na Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmaneul Macron, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dahil birçok lider katıldı.Organizasyonun arkasındaki İsrailli yetkililer, yalnızca II. Dünya Savaşı’nın müttefik ülkeleriyle Almanya’nın liderlerinin konuşma yapacağını söyledi. Polonya, konferansın bir diğer davetlisi olan Rusya’yla da gerilim halinde.
Rusya Devlet Başkanı Putin bir süre önce yaptığı açıklamalarda Polonya’nın savaşta sorumluluğu olduğuna dair değerlendirmelerde bulunmuştu. II. Dünya Savaşı sırasında çoğunluğu Yahudi olmak üzere bir milyondan fazla kişi Polonya’daki Auschwitz-Birkenau kampında öldürülmüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X