Pompeo’ya ‘Ankara zirvesi’ sorusu

ABD Başkanı Rex Tillerson’un Dışişleri bakanı olarak aday gösterdiği CIA Başkanı Mike Pompeo, ülkenin yasaları gereği onay süreci kapsamında, Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun karşısındaydı.

Pompeo’ya ‘Ankara zirvesi’ sorusu

Oturumda Demokrat Bob Menendez,  Ankara’daki Suriye zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recet Tayyip Erdoğan,  Rusya lideri Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin elele çekilmiş fotoğrafını göstererek, “Bana bu fotoğraftaki sorunu söyler misiniz.

Bu üç lider Suriye’de ne olacağını konuşuyor ve ABD orada bile değil. Bunun müttefikimiz İsrail açısından sonuçları nedir?” sorusunu yöneltti.  Pompeo bu soru üzerine, “Sorunuzdaki önermeye büyük ölçüde katılıyorum.

Bir dizi sorunun çözümü için kuvvetli bir diplomatik çaba içinde olmalıyız. Onlar Suriye’yi nasıl paylaşacaklarını konuşmak amacıyla oradaydılar. Bu nedenle de Amerikalılar da tartışmanın parçası olmalı”yanıtını verdi.

Pompeo, Zeytin Dalı harekatına ilişkin ise “Türkiye’nin Afrin’e girişi zaten çok zor olan durumda tekerleğe başka bir çomak daha sokmuş oldu” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X