Postacıların sarı toz endişesi

Yabancı konsolosluklara yönelik ‘sarı toz` içeren zarf tehdidi, postacıları da tedirgin etti.

Postacıların sarı toz endişesi
SEYİT GÜNDOĞAN  
 
Türk Haber Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında tehlikeye dikkat çekti. Basın açıklamasını maske ve eldivenlerle yapan Avcı, geçtiğimiz günlerde beş yabancı konsolosluğa ayrı ayrı zarflar içerisinde sarı toz gönderildiğini hatırlatarak, postacının iş güvenliğinin tehlikede olduğunu söyledi.
 
Bu zarfların kabulü, dağıtımı ve gönderilmesinin PTT aracılığı ile yapıldığının altını çizen Avcı, “PTT çalışanları ile ilgili herhangi bir risk ve endişeden bahsedilmiyor. Aynı zamanda PTT yetkilileri de, çalışanlarıyla ilgili tedbir alma yönünde herhangi bir çalışma başlatmamıştır. Konsolosluk çalışanları kadar PTT çalışanlarının da önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Türk-Haber Sen Bursa Şubesi olarak bir an önce PTT yetkililerini, gönderilerin kabulünden dağıtımına kadar çalışanlarla ilgili önemli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
 
PTT’lerin sadece sarı tozla değil, yurt dışı kabullerde Ebola virüsü, hac farizalarını yerine getiren hacıların Arabistan’dan gönderdiği hurma ve diğer eşyalarda MERS virüsü gibi tehditler nedeniyle de risk altında olduğunu belirten Avcı, PTT’nin bu alanlarda da tedbir almasını istedi.
 
“POSTACILARA ELDİVEN VE MASKE DAĞITACAĞIZ”
 
Bu tür risklerin eskiden de var olduğunu ve PTT’nin daha önce bunları önleyici X-RAY cihazı aldığını ancak kullanıma sokmadığını vurgulayan Avcı, “Hükümet ve yetkililerin tedbir almaları için Manisa’daki kömür faciası, Ermenek’teki feci ve toplu ölümler mi olması gerekiyor? Türk Haber Sen Bursa Şubesi olarak, yeterli önlemlerin alınmaması durumunda, gerekirse çalışanlara virüs ve sarı tozlara karşı önlem mahiyetinde, kabul ve dağıtım memurlarına eldiven ve maske dağıtılacaktır. Yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmesi için son kez çağrıda bulunuyoruz. İleride doğacak olumsuzluklardan sorumlu tutulacakları da unutulmamalıdır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X