Potada flaş karar… THY Euroleague iptal oldu mu?

Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes’in yer aldığı Avrupa’nın basketbol düzeyindeki en büyük organizasyonu THY Euroleague’de 2019-20 sezonu iptal oldu.

Potada flaş karar… THY Euroleague iptal oldu mu?

Turkish Airlines Euroleague’de sezonun devam edip etmeyeceği belli oldu. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’in de yer aldığı organizasyonda 2019-20 sezonu bugün gerçekleştirilen toplantı ile iptal edildi. Ayrıca bu sezon şampiyon ilan edilmeyecek.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen ve A Lisansı bulunan 11 takımın katıldığı toplantıda THY Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu ligin iptal edilmesi gerektiği yönünde kararını belirtmişti.

EuroLeague’e gelecek sezon aynı 18 takımla devam edileceği öğrenildi.

Mart ayında koronavirüs nedeniyle askıya alınan THY Euroleague’de bu sezon oynanan 28 maçta temsilcimiz Anadolu Efes elde ettiği 24 galibiyetle lider durumda bulunuyordu. Efes’i 22’şer galibiyetle Real Madrid ve Barcelona takip ediyordu. Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise 13 galibiyetle 8. sırada yer alıyordu.

Öte yandan TOFAŞ, Galatasaray Doğa Sigorta ve Darüşşafaka Tekfen’in mücadele ettiği bir diğer  Avrupa organizasyonu EuroCup’ta da sezon iptal edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X