Potada Rio için kritik viraj

Erkek ve Kadın Basketbol Milli takımları, Rio Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek için son sınavlarını verecek.

Potada Rio için kritik viraj

Basketbolda kadın ve erkek milli takımları, kota mücadelesinde sona yaklaştı. A Milli Kadın Basketbol Takımı, 13-19 Haziran tariheri arasında Fransa, A Milli Erkek Basketbol Takımı ise 4-10 Temmuz tarihleri arasında Filipinler’de 2016 Rio Olimpiyatları’na kota almak için mücadele edecek. Kadınlarda 13-19 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın Nantes kentinde yapılacak olimpiyat elemelerine 12 ülke katılacak ve ilk 5 ülke olimpiyatlara katılım hakkı kazanacak. Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecek ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak olan 4 takım, direkt olarak Rio’ya giyme hakkını elde edecek.

KADINLARDA 5, ERKEKLERDE 1 KOTA

Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadelesi verecek. Finalde galibiyete ulaşan ekip ise 5. takım olarak 2016 Rio Olimpiyatları’na kota alacak. Arjantin ve Kamerun ile B Grubu’nda yer alan Türkiye, ilk maçını 14 Haziran Salı günü Arjantin, 15 Haziran Çarşamba günü ise Kamerun ile karşılaşacak. A Milli Erkek Basketbol Takımı, 4-10 Temmuz’da Filipinler’in Manila kentindeki olimpiyat elemelerinde Kanada ve Senegal ile karşılaşacak. Müsabakalar sonucunda birinci olan takım olimpiyatlara katılacak. Türkiye, ilk maçını 5 Temmuz Salı günü Kanada, 2. maçını ise 7 Temmuz Perşembe günü Senegal ile yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X