Potanın Timsahları ilk maçı kaybetti

Frutti Extra Bursaspor, ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe Beko’ya 100-87 yenilerek seride 1-0 yenik duruma düştü.

Potanın Timsahları ilk maçı kaybetti

Temsilcimizde Onuralp Bitim’in 18, Derek Needham’ın 17 ve John Holland’ın 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

7Days EuroCup finalisti olarak Türkiye’ye ve Bursa’ya büyük gurur yaşatan Frutti Extra Bursaspor, ING Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe Beko’ya 100-87 mağlup olarak seride 1-0 yenik duruma düştü. Ülker Spor ve Etknlik Salonu’nda oynanan mücadeleye John Holland’ın üç sayılık basketiyle başlayan Bursaspor, Hayes, Dudzinski, Andrews ve Needham ile sayılar bulurken, Melih Mahmutoğlu, Jan Vesely ve Devin Booker ile yanıt veren İstanbul ekibi ilk çeyreği 26-21 önde tamamladı.

SON PERİYOT OYUNDAN KOPTU

İkinci çeyreğin başında 33-25’lik skorla farkı 8’e çıkaran Fenerbahçe karşısında hızlı reaksiyon veren Potanın Timsahları, 16’da Andrew Andrews’ın üst üste bulduğu sayılarla öne geçerek skoru 42-37 yapsa da soyunma odasına 50-47 geride girdi. Başa baş geçen üçüncü çeyreği de ev sahibi 73-69 önde tamamlarken final periyodunda oyundan kopan ve rakibinin farkı çift hanelere taşımasına engel olamayan Frutti Extra Bursaspor, parkeden 100-87 mağlup ayrıldı ve seride 1-0 yenik duruma düştü. Temsilcimizde Onuralp’in 18, Needham’ın 17, Holland’ın 14 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Fenerbahçe’de ise De Colo 27 sayıyla mücadele etti.

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik

HAKEMLER: Yener Yılmaz (*), Mehmet Karabilecen (*), Özge Şentürk Bayraktar (*)

1.PERİYOT: 26-21 (Fenerbahçe Beko)

DEVRE: 50-47 (Fenerbahçe Beko)

3.PERİYOT: 73-69 (Fenerbahçe Beko)

BEŞ FAULL: 37.27 Ahmet (Fenerbahçe Beko)

DİSKALİFİYE: 16.09 Vesely (Fenerbahçe Beko)

FENERBAHÇE BEKO: Metecan 9 (**), Şehmus 7 (**), Ekrem, Melih 14 (***), Tarık (*), İsmet (*), De Colo 27 (****), Henry 12 (***), Pierre 8 (**), Vesely 8 (**), Booker 15 (***), Ahmet (*)

FRUTTİ EXTRA BURSASPOR: Holland 14 (***), Onuralp 18 (***), Andrews 12 (**), Hayes 11 (***), Dudzinski 10 (**), Needham 17 (***), Metin 3 (*), Ömer 2 (*)

İkinci maç salı günü

2 galibiyet alan takımın yarı finale yükseleceği seride 1-0 yenik duruma düşen Frutti Extra Bursaspor, serinin ikinci maçında Fenerbahçe Beko’yu salı günü konuk edecek. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda oynanacak zorlu karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Yeşil beyazlılar, bu karşılaşmayı kazanması halinde seriyi üçüncü ve son maça taşıyacak. İstanbul ekibinin kazanması durumunda ise sarı lacivertli takım yarı finale yükselecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X