Potanın Timsahları parkeye indi

Geçtiğimiz sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde müthiş bir performans sergileyen ve yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek Bursaspor lig hazırlıklarının startını verdi.

Potanın Timsahları parkeye indi

RECAİ UYSAL

Yeni sezonda Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele edecek Bursaspor, sezonun ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Yeşil beyazlılar, haftaya takıma dahil olacak yabancı oyunculardan yoksun olarak ilk antrenmanının Barış Spor Salonu’nda yaptı.


Başantrenörü Şemsettin Baş nezaretinde yapılan çalışmada yeni transferler Erdem İlter, Şahin Ekmen, Cem Coşkun, Yunus Çankaya ile geçen sezon da kadroda yer alan Salih Uğraşan, Cihad Şahin, Özgür Şahin, Melih Kapucu ve Onur Sonsırma ile altyapıdan dahil edilen oyuncular yer aldı. Yabancı oyuncular Dejan Borovnjak ile Karlo Vragovic’in ise 10 Ağustos’ta Türkiye’ye geleceği öğrenildi.

İLK HEDEF PLAY-OFF

Zorlu bir sezonun kendilerini beklediğini ifade eden Başantrenör Şemsettin Baş, “Amacımız sezon öncesi hazırlık dönemini en iyi şekilde tamamlayarak lige güçlü girmek. Çok zor bir lig. Yatırım yapan takım sayı çok fazla. Bizim ilk hedefimiz play-off. Onun haricinde bundan iki sezon öncede söylediğimiz gibi altyapısıyla büyüyen bir takım yaratmak istiyoruz. Sezona 4’ü yerli, 2’si yabancı, 6 transfer ile gireceğiz. Geçen sezondan da 5 sporcumuz kaldı. 3 ismi de altyapıdan takıma dahil ettik” dedi.

10 AĞUSTOS’TA ÇANAKKALE’YE

İlk etapta 10 gün boyunca Bursa’da çalışacaklarını ifade eden tecrübeli antrenör, “10 Ağustos’ta Çanakkale’ye gidip, 10 gün orada kamp yapacağız. Daha sonra eylül ayının başında turnuva düzenlemek istiyoruz. 20 Eylül’de de Federasyon Kupası maçları başlayacak. Ekim ayının başında da sezonu açıyoruz. Camiamıza, Türk basketboluna hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu. 

Keyifli maçlar izlettireceğiz

Takım kaptanı Salih Uğraşan da ligin çok büyük çekişmeye sahne olacağını saylerken, “Taraftarlarımızın çok daha keyif aldığı maçlar izlettireceğiz. Geçtiğimiz sezon taraftarımız ile birlikte çok güzel bir bütünlük gösterdik. Taraftarımız bizi hiçbir yerde yalnız bırakmadı. Böyle bir bütünlük olunca da başarı geldi. Bu senede inşallah güzel günler geçirip, play-off’a gidebilmeyi istiyoruz” dedi.

Teknik kadroda yeni isimler

Baş antrenör Şemsettin Baş’ın bu sezon teknik kadrosunda yeni isimler de görev aldı. Geçtiğimiz sezon teknik kadroda yer alan yardımcı antrenörler Tuncay Bostancı ve Ali Çilingir’in yanı sıra aktif basketbol hayatını noktalayan Serhan Kavut teknik kadroya dahil oldu. Boşnak kondisyoner Nedzad Masiç de teknik ekibin bir diğer yeni ismi oldu.    

Sağlık kontrolleri başlıyor

Yeşil beyazlılarda sağlık kontrolleri bugünden itibaren başlıyor. Potanın Timsahları’nın bu sezon sağlık sponsorluğunu üstlenen Medicabil Hastanesi’nde yapılacak kontroller ile sporcularımızın son durumları gözlemlenecek. Bursaspor’da ilk olarak bugün Yunus Çankaya, Onur Sonsırma ve Özgür Şahin sağlık kontrolünden geçecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X