Potanın Timsahları’ndan şok yenilgi!

Bursaspor İnfo Yatırım 21 sayı öne geçtiği maçta Manisa’ya mağlup oldu… Rahatlıkla kazanacağı karşılaşmayı basit hatalar sonucu kendi elleriyle rakibine ikram eden yeşil beyazlı ekipte  David Michineau 28, Anthony Brown 21, Michael Young ise 16 sayıyla oynadı.

Potanın Timsahları’ndan şok yenilgi!

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 12. haftasında Bursaspor İnfo Yatırım, deplasmanda karşı karşıya geldiği Manisa Büyükşehir Belediyespor’a 21 sayı öne geçmesine rağmen 98-95 mağlup olarak ligde üst üste üçüncü mağlubiyetini aldı ve ilk yarıyı ilk 8’de tamamlama adına çok büyük yara aldı. Muradiye Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada dirseğinde sakatlığı bulunan Jordan Floyd’dan yoksun mücadele eden Bursaspor, maça hızlı başladı.

ÖLÜYÜ DİRİLTTİK

Hücumda yüksek yüzdeyle mücadele eden Bursaspor İnfo Yatırım, David Michineau ile üst üste sayılar bulurken Hamilton’ın etkili savunmasıyla ilk çeyreği 30-21 önde tamamladı. Etkili oyununu ikinci yarıda da sürdüren ve farkı 20’ye çıkaran yeşil beyazlılar soyunma odasına da 57-37 önde giren taraf oldu. Mükemmel bir ilk yarı geçiren Bursaspor üçüncü çeyrekten itibaren çok basit hatalar yaparak Manisa ekibinin dirilmesine neden oldu.

İKİ ÇEYREKTE 61 SAYI

Üçüncü çeyrekte savunma yapmakta çok zorlanan ve potasına 32 sayı gören Bursaspor İnfo Yatırım, farkın 10’a düşmesine engel olamazken, son çeyreğe 79-69 önde girdi. Büyük sayı avantajına rağmen final periyodunda hem savunmada hem de hücumda basit hatalarının kurbanı olan, bu çeyrekte potasında 29 sayı görüp sadece 16 sayı atabilen Potanın Timsahları, son hücumdan yararlanamadı ve parkeden 98-95 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla ligdeki 6. mağlubiyetini alan Bursaspor İnfo Yatırım’da David Michineau 28, Anthony Brown 21, Michael Young 16 sayıyla mücadele eti.

SALON: Muradiye

HAKEMLER: Mehmet Karabilecen, Ahmet Tatlıcı ve Yiğit Gönültaş

1. PERİYOT: 30-21 (Bursaspor İnfo Yatırım)

DEVRE: 57-37 (Bursaspor İnfo Yatırım)

3. PERİYOT: 79-69 (Bursaspor İnfo Yatırım)

5 FAUL:  32.37 Enes Berkay, 37.17 Hamilton (Bursapor İnfo Yatırım)

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Duval 9, Cruz 32, Luther 14, Dorukhan 5, Terry 10, Russell 13, Ege, Mustafa Baki 10, Ayberk 3, Kaan 2

BURSASPOR İNFO YATIRIM:  Young 16, Michineau 28, Brown 21, David Mutaf 6, Hamilton 8, Ömer, Enes Berkay 10, Ahmet Can, Mehmet Atalan, Metin Türen 6

Bursaspor İnfo Yatırım Başantrenörü Jure Zdovc, yaptığı tercihler ve özellikle son bölümlerde oyuna etki edememesiyle büyük eleştiri topladı.

Salı Letonya yolcusu

Ligde Manisa Büyükşehir Belediyespor’a mağlup olarak kötü gidişini sürdüren Bursaspor İnfo Yatırım, çarşamba günü FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu 6. ve son hafta maçında İsrail’in Hapoel Holon takımıyla Letonya’da kader maçına çıkacak. Yeşil beyazlılar, çarşamba günü kazanır, Rio Breogan da Telekom Baskets Bonn’a kaybederse gruptan çıkacak. Potanın Timsahları, maç için salı Letonya’nın Riga kentine gidecek. Yeşil beyazlı ekip, ligde ise cumartesi günü Aliağa Petkimspor’u konuk edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X