Potaya renk gelecek

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) tarafından düzenlenecek Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin tanıtımı, Fransa’nın başkenti Paris’te yapıldı.

Potaya renk gelecek

Futboldaki modelin ele alındığını belirten Erdenay, “Ligi en üst sırada bitiren 2 takım doğrudan alınacak. 2 ön eleme yapılacak. Aynı UEFA’da olduğu gibi bir FIBA Kupası olacak. Bu sistem böyle devam edecek. 32 takımla oynanacak ve her kulübe gelir dağılımı yapılacak. En az katılacak takım bile 100 bin avroya sahip olacak” dedi.

Toplam 30 ülkeden 56 takımın katılabilmek için mücadele edeceği turnuvanın, 27 Eylül’de ön elemeleri yapılacak. 32 takımın mücadele edeceği Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde 4’lü final mücadelesi ise 28-30 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek.

Fransa Olimpiyat Komitesi’nin bulunduğu Maison du Sport’da yapılan törene FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, FIBA Yönetim Kurulu üyeleri ve ülkelerin basketbol federasyonu başkanları katılırken, Demirel ve Erdenay, tören sonunda düzenlenen aile fotoğrafı çekimine katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X