Premier Lig’de 20 yıllık efsane

Fransız teknik direktör geride kalan 20 yılda Arsenal ile 15 kupa kaldırdı.

Premier Lig’de 20 yıllık efsane

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal’de 20 yılı geride bırakan Fransız teknik adam Arsene Wenger, 3 kez Premier Lig, 6 kez de Federasyon Kupası şampiyonluğu yaşadı.

66 yaşındaki Wenger, 20 yılda çıktığı bin 130 maçta 656 galibiyet alırken, öğrencileri 2 bin 87 kez rakip fileleri havalandırdı, UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde birer kez final oynayan Arsenal, 17’si üst üste olmak üzere 19 kez Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterdi.

İKİ KATINI HARCADILAR

Wenger’in Arsenal’i çalıştırdığı dönemde Manchester City, Manchester United, Liverpool ve Chelsea 42 kez teknik direktör değişikliğine gitti. Fransız teknik adam ile transfere yaklaşık 700 milyon sterlin harcayan Arsenal’e göre Manchester City ve Chelsea’nin kasasından iki kat para çıktı. Arsenal, son 20 yılda müzesine 15 kupa götürürken, bu dönemde Manchester United 28, Chelsea 21, Liverpool 11, Manchester City ise 6 kez kupa sevinci yaşadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X