Prim borçluları SGK’ya koştu

Bursa’da, prim yapılandırmasında başarı oranı yüzde 80’e ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Eran Karaca, yapılandırmada son başvuru tarihinin 31 Aralık 2014 olarak açıklandığını, ancak daha sonra 1 ay ek süre verildiğini hatırlatarak, ”Son ba

Prim borçluları SGK’ya koştu

Şu ana kadar 45 bin borçlu işverenden, 32 bin başvuru aldıklarını ifade eden Karaca, ”Bu sayı 40 bini geçecektir. Yaklaşık 1 milyar liranın üzerinde borç vardı, 850 milyon lirası yapılandırıldı. Bağkurlu olarak geçen 4B’lilerde ise 45 bin civarında borçlu vardı, bunların da 38 bin 462 kişi başvuruda bulundu. 546 milyon liralık borç yapılandırıldı” diye konuştu.

KREDİ İLE EMEKLİLİK

Emekliliği prim boncuna takılanlara yönelik getirilen ‘banka kredisi’ kolaylığına da değinen Karaca, ”Bu kapsamda 2 bin 221 kişi başvuru yaptı. Bunlardan işlemi tamamlanan 1.349 tanesi emeklilik hakkı kazandı. Genel Sağlık Sigortası’ndan da yaklaşık 25 bin kişinin işlemi yapıldı. Bunun sayısı artacaktır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X