Prim borçlularına 30 Haziran uyarısı

Borçlarını yapılandıranların isterlerse 6, 9, 12 ve 18 taksitle ikişer aylık aralıklarla ödeme yapabileceklerini belirten SGK Daire Başkanı Uğur Ünalan, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Prim borçlularına 30 Haziran uyarısı

ASLIHAN AYDIN

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Daire Başkanı Uğur Ünalan, 7020 sayılı kanun kapsamında mart ayı ve daha önceki dönemlere ait prim alacaklarının yapılandırılacağını belirterek, “30 Haziran’a kadar başvuruda bulunulması gerekiyor” dedi.

Ünalan, SGK İl Müdürlüğü’nde dün gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, kuruma borcu bulunan ve ekonomik gelişmeler nedeniyle ödeme zorluğuna düşen vatandaşlar için ödeme kolaylıkları içeren borç yapılandırma imkanı sunulduğunu söyledi. 27 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yapılandırma kanunu ile mart ayı sonuna kadar tahakkuk ettiği halde ödenmeyen kurum alacaklarına yapılandırma imkanı getirildiğini kaydeden Ünalan, “Başvuruların 30 Haziran’a kadar yapılması gerekiyor. Borçlarını yapılandıran işveren ve sigortalılar, ister peşin, isterlerse 6, 9, 12 ve 18 taksit ile ikişer aylık aralıklarla ödeme yapabilecekler. Peşin ödeme veya ilk taksitler 31 Ağustos tarihine kadar ödenecek. Sağlanan bu fırsattan tüm prim borçlularının yararlanmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.  

TAKSİTLER DÜZENLİ ÖDENMELİ

Borçlarını yapılandıran işverenlerin prim teşviklerinden yararlanmaya devam edeceklerini dile getiren Karaca, “Bu noktada mutlaka yapılandırma taksitleri düzenli olarak takip edilmeli, hak kaybına uğramamak için ilk iki taksit süresi içinde ödenmelidir. Aksi halde yapılandırma bozulacaktır” diye konuştu. SGK İl Müdürü Erhan Karaca ise 6736 sayılı kanunla, 2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait SGK alacaklarının yapılandırıldığını hatırlattı. Karaca, “6736 sayılı Kanun kapsamında yapılandırma talebi olanlardan ilk taksit veya peşin ödemelerini 31 Mayıs tarihine kadar yapmayanlar, 7020 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmadan faydalanamayacaklardır” dedi.

BURSA TAHSİLATTA 3’ÜNCÜ SIRADA 

SGK İl Müdürü Erhan Karaca, 6736 sayılı kanun kapsamında Bursa’da 37 bin 272’si işveren olmak üzere 65 bin 399 başvuru yapıldığını ifade ederek, “İlimizde toplam yapılandırılan tutar 1 milyar 633 milyon 732 bin 59 lira olurken, peşin ve ilk taksit olarak 219 milyon 13 bin lira tahsilat yapılmıştır. Toplam tahsilat sıralamasında İl Müdürlüğümüz Türkiye’de 3’üncü sırada bulunmaktadır. Yapılandırma kanunları; kamuya birikmiş alacaklarını tahsil etme imkanı verirken, vatandaşlarımıza da daha esnek ve kolay ödeme fırsatı sunmaktadır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X