Prof.Dr. Parasız son yolculuğuna uğurlandı

Bursa’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 72 yaşındaki Prof.Dr. İlker Parasız, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Prof.Dr. Parasız son yolculuğuna uğurlandı
Türkiye’de para politikası ve teorisi denince ilk akla gelen isimlerden biri olarak gösterilen Uludağ Üniversitesi emekli öğretim üyesi, Merkez Bankası eski Meclis Üyesi ve Merkez Bankası Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Mustafa İlker Parasız,  Bursa’da tedavi gördüğü özel bir hastanede 25 Ekim Pazar günü vefat etti. Prof.Dr. İlker Parasız için Uludağ Üniversitesi’nde bugün bir tören düzenlendi.  
 
UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde yapılan törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, milletvekili, akademisyenler, ailesi, eski öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı. Törende konuşan UÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, üniversite olarak önemli bir bireyi kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, “Biz belki bir hocamızı kaybettik. Ancak daha önemlisi Türkiye çok önemli bir değerini yitirdi. Kendisi çok çalışkan ve üretken bir hocamızdı. Olması gerektiği gibi yaşadı. İyi bir insandı. Hepimizin gönlünde bu şekilde kalacak ve biz kendisini her zaman iyi bir insan olarak hatırlayacağız” dedi.
 
Prof.Dr. İlker Parasız’ın oğlu Ahmet Parasız da yaptığı konuşmasında babalarının kendilerine gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerini kaydetti. Üniversitede düzenlenen tören ardından Prof.Dr. Parasız’ın cenazesi toprağa verilmek üzere, doğduğu yer olan Kütahya’ya uğurlandı.  Parasız, Kütahya Ulucamii’de öğleleyin kılınacak namaz ardından Ahi Erbasan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X