Projeler hayata geçiyor

Yenişehir Belediyesi, çalışmalar hakkında halkı bilgilendirdi. İlçede düzenlenen toplantıda, başta Oto Test Merkezi olmak üzere yapılmakta olan ya da yapılması planlanan projelerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Projeler hayata geçiyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Belediyesi, devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere halk ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. 

Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Oto Test Merkezi’nin yapılmasının planlandığı bölgede Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından ilk istimlak çalışmasının sonuca bağlandığını belirtti. 

Çelik 3 bin 500 dönüm hazine arazisi ve 900 dönüm de şahıslara ait arazinin bulunduğu bölgede Oto Test Merkezi’nin yapılmasıyla ilgili uğraşlar verdiklerini anlattı. 

Çelik, ‘Arazileri istimlak edilecek olan yer sahipleriyle daha önce görüşmüştük.  İlk arazi devri gerçekleştirildi. Çardakköy Mahallesi çevresindeki toplam 3 bin 900 dönümlük araziyi kapsayan projeyi çok önemsiyoruz. Demiryolunun buradan geçmesi, havalimanının olması, ayrıca arazinin eğiminin yüzde 3’ten fazla olmaması yatırımın buraya gelmesinde etkin oluyor’ diye konuştu. 

TARIM, AŞ. TESİSİ

İlçe merkezindeki eski garaj yerine, bodrum katında otopark, zemin katında kapalı Pazar yeri ve üst katında da açık ve kapalı 2 tane düğün salonunun bulunacağı bine inşa edileceğini kaydeden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, ilk kazmanın 4-5 ay içinde vurulacağını söyledi. Büyükşehir bünyesindeki TARIM A.Ş’nin ilçede yetiştirilen ürünleri salça, turşu ve konserve olarak işleyecek olan bir tesis yapmasının gündemde olduğunu vurgulayan Çelik, bu tesisin Yenimahalle’deki Belediye Sebze Pazarı’nda kurulabileceğini kaydetti.

KİMYASAL ATIK YOK      

Kaymakam Süleyman Yılmaz da Oto Test Merkezi’nin kimyasal atık tehlikesinin bulunmadığına işaret ederek merkez için sadece 100 dönüm alanda yapılaşmaya gidileceğihi belirtti. Kaymakam Yılmız, ‘900 dönüm şahıslara ait, 3 bin 500 dönüm de Hazine’ya ait arazi var. 100 dönüm alanda yapılaşma olacak. Kalan bölümler ise ormanlık alan olarak ağaçlandırılacak. 

Bursa yolu üzerindeki Karaköy Mahallesi yakınlarındaki bin 500 dönüm alan da kültür ve sanat merkezi olarak değerlendirilebilir. Bu konuda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Bursa’daki Kültürpark gibi bir çalışma yapılabileceği konusuna sıcak bakıyor’dedi. 

Belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmek amacıyla ilki yapılan toplantının zaman zaman gerçekleştirileceği ifade edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X