‘Projeleriniz örnek teşkil ediyor’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret eden lmanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı ve Federal Düzeyde Hessen Eyaleti Temsilcisi Lucia Puttrich, “Bir belediyenin ve şehrin gelişimi açısından önemli projeleriniz var” dedi.

‘Projeleriniz örnek teşkil ediyor’

Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı ve Federal Düzeyde Hessen Eyaleti Temsilcisi Lucia Puttrich ve milletvekilleri, meclis üyeleri ile Lahn Dill Kreises Kaymakamı Wolfgang Schuster’in de içinde bulunduğu heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti.

Alman Bakan Puttrich ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Dündar, “Bursa ile Hessen arasında güzel bir dostluk var. Bursa ile Hessen 2010 yılından bu yana kardeş şehir. Biz de Lahn Dill Kreises ilçesi ile 7 yıldır kardeş şehiriz. Almanya’ya gittiğimizde belediyeci gözüyle yapılan çalışmalara bakıyoruz. Biz bunun her zaman faydasını gördük. İki ülke arasındaki ilişkilerin yerel ölçekte de ileriye gitmesi için birçok konuda işbirliği yapıyor ve fikir alış verişinde bulunuyoruz. Hessen ve Lahn Dill Kreises yöneticileri ile diyaloglarımız sürürüyor. Bursa, tarihi bir şehir ve Osmangazi’de bu tarihin başrolünde yer alıyor. Sahip olduğumuz tarihi dokunun yeniden ayağa kalkması adına ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi. 

“GURUR DUYMALISINIZ”…

Almanya’nın Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşleri Bakanı ve Federal Düzeyde Hessen Eyaleti Temsilcisi Lucia Puttrich de yaptığı konuşmada, Osmangazi Meydanı gibi önemli bir projeyi hayata geçirdiğinden dolayı Başkan Dündar’ın kendisiyle gurur duyması gerektiğini ifade ederek, “İlişkiler bir araya gelerek geliştirilen ve daha da ileriye getirilen durumlardır. Her yıl geleneksel olarak kutlanan Hessen Günü etkinliklerine katıldığınız için size özellikle teşekkür ediorum. Bir belediyenin ve şehrin gelişimi açısından önemli projeleriniz var. Bu projeler kaynakların verimli şekilde kullanarak vatandaş için neler yapılabileceği konusunda da örnek teşkil ediyor. Sizleri tebrik ediyorum. Ayrıca projeleri bitirme süreniz beni çok etkiledi. Böyle önemli projelerin bu kadar kısa sürede bitiyor olması büyük başarı” diye konuştu. 

Alman heyet Nilüfer’i de ziyaret etti 

Federal Almanya Cumhuriyeti Hessen Eyaleti Avrupa İlişkileri Bakanı Lucia Puttrich ve beraberindeki heyet, Nilüfer Belediyesi’ni de ziyaret etti. Dostluk mesajlarının verildiği ziyarette, ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğine dikkat çekildi. Alman heyeti, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Yalçın Işıkyıldız, Halk Evi’nde ağırladı. Ziyarette, Almanya’daki çeşitli siyasi partilerden milletvekilleri ile meclis üyeleri, Bursa Almanya Fahri Konsolosu Sibel Cura Ölçüoğlu ile Nilüfer’in Almanya’daki kardeş kenti Hanau Belediye Başkan Vekili Peter Jurenda da yer aldı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları’nın da hazır bulunduğu görüşmede, her iki heyet de dostluk mesajları veilirken, ortak projelerin de hayata geçirilebileceği vurgulandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X