Prosinecki bitti biter!

Bursaspor, Hırvat teknik adamla görüşmelerde sona geldi. Başkan Ali Ay ‘Kendisiyle iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum. Hem Azerbaycan Milli Takımı hem de bizi çalıştırması da ihtimal. Bunun da sorun olacağını düşünmüyorum’ dedi.

Prosinecki bitti biter!

Hırvat teknik adam Robert Prosinecki’nin Bursasporlu olması artık an meselesi. Yeşil beyazlılar, bir süredir temas halinde olduğu 48 yaşındaki teknik adamın Azerbaycan Milli Takımıyla olan durumunu halletmesini bekliyor. Azerbaycan’da bulunan yönetici Yüksel Çolak ve İdari Menajer Hüseyin Gedik, aradaki problemleri ortadan kaldırıp tecrübeli teknik adamla birlikte Bursa’ya gelmeyi hedefliyor.

SONUCU BEKLİYORUZ

Bursaspor Başkanı Ali Ay ise Robert Prosinecki’yi takıma emanet etmek istediklerini söyledi. Başkan Ali Ay şöyle konuştu: ‘Prosinecki bizi istiyor. Biz de kendisini istiyoruz. Ancak halen Azerbaycan Milli Takımı Teknik Direktörü. Kendisi federasyon yetkilileriyle görüşüyor. Robert Prosinecki’nin Azerbaycan Futbol Federasyonu yöneticileriyle yapacağı görüşmenin sonuçlarını bekliyoruz.’

SORUN OLMAZ

‘Kendisiyle iyi bir ivme yakalayacağımızı düşünüyorum. Hem Azerbaycan Milli Takımı hem de bizi çalıştırması da ihtimal. Bunun da sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak imzalar atılmadan da kesin bir şey söylemek doğru değil. Transferin sonuçlanması için çalışıyoruz.’ Kariyerinde Kızılyıldız, Kayserispor ve Azerbaycan Milli Takımında görev yapan Prosinecki, en başarılı dönemini Kızılyıldız’la birlikte yaşadı.’

Tazminat engeli yok

Bursaspor’un teknik direktör adayı Robert Prosinecki’nin temsilcisi Yaşar Çalışır önemli açıklamalar yaptı. Çalışır ‘Bursaspor son derece profesyonelce bir yaklaşım gösteriyor. Prosinecki olaya sıcak bakıyor. Ama kimseyi de kırmak istemiyor. Buradaki insanları kırmadan bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Azerbaycan Futbol Federasyonu ile görüşmelerimiz devam ediyor. İddia edildiği gibi sözleşmesinden kaynaklanan tazminat engeli yok. Mart’ta Azerbaycan’ın Almanya ile bir maçı var; belki o maça kadar Prosinečki hem Bursaspor’u hem de Azerbaycan takımını birlikte çalıştırabilir. Bu benim önerimdi. Taraflar sıcak bakıyor. Prosinecki Türk futboluyla ilgili çok fazla detay biliyor. Bursasporlu yetkililer bunu görünce şaşırdı. Fikirleri çok olumlu. Bugün yarın bir sonuç almayı umuyoruz. Bu işin olma olasılığı yüzde 50’ dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X