Protestolarda ölü sayısı artıyor

Venezuela’da aylardır süren kitlesel protestolarda bilanço ağırlaşıyor.

Protestolarda ölü sayısı artıyor

Ülkede yeni anayasayı yazacak Kurucu Meclis’in üyelerinin belirlenmesi için Pazar günü yapılacak seçimleri protesto etmek için önceki gün  başlayan iki günlük genel grevin ilk gününde protestocular ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda biri 16 yaşında iki kişi daha yaşamını yitirdi. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı gösterilerde son dört ayda ölenlerin sayısının en az 102’ye yükseldiği bildirilirken, protestoların pek çok şehirde devam ettiği ve polisin göstericilere çok sert müdahale ettiği bildiriliyor. 

Protestocular, ülkedeki insan hakları ihlallerini eleştirerek cezaevindeki muhalefet liderlerinin salıverilmesi ve erken seçime gidilmesini talep ediyor. 

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Michael Pompeo, bir süre önce Venezuela hükümetini devirmek üzere çalıştıklarını ‘üstü kapalı’ bir şekilde itiraf etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X