‘Provokasyon içindeler’

Musul’a asker sevkiyatının rutin bir uygulama olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, ‘Bunu farklı yorumlayanlar maksatlı bir provokasyon içerisindedir’ dedi.

‘Provokasyon içindeler’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, uçak krizi üzerinden Rusya lideri Vladimir Putin’i eleştirdi. Türkiye ile Irak arasında krize neden olan Musul’a asker sevkiyatının da rutin bir uygulama olduğunu söyleyen Davutoğlu, ‘Bunu farklı yorumlayanlar maksatlı bir provokasyon içerisindedir’ diye konuştu.

Davutoğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya ile yaşanan uçak krizine değinen Davutoğlu, Rusya lideri Putin’i empati kurmaya davet etti. Başbakan Davutoğlu, ‘Eğer biz, Ukrayna devletinin çağrısına uyarak Rusya ile akrabalık bağları olan yerleri Rusya hava sahasını da ihlal ederek bombalasaydık acaba Putin ne yapardı?’ diye sordu. Başbakan, Rusya’nın alacağını açıkladığı ekonomik yaptırımlara da hazır olduklarını söyledi.

MUSUL’A ASKER SEVKIYATI

Musul’daki Başika kampına asker takviyesi yapılmasına da değinen Davutoğlu, kampın yeni olmadığını ve 1 yıla yakın bir sürede 2 bin kişiye eğitim verildiğini dile getirdi. Söz konusu sevkiyatın rutin bir uygulama olduğunu belirten Davutoğlu, en kısa sürede Bağdat’a ziyarette bulunmayı düşündüğünü de söyledi.

Başbakan, önceki gün Meclis’te yapılan oturumda kalıcı bütçe konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerinden CHP’yi eleştirdi, MHP’ye ise teşekkür etti. Ahmet Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

‘Ben böyle bir konuda güzel bir başlangıç yapalım isterdim ama mümkün olmadı. Bu TBMM’ye yakışmadı. Bu dar vakitte halkı bütçesiz bırakan ana muhalefet partisine yakışmadı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X