PTT gaspçısı tutuklandı!

Bursa’da, Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi’ndeki PTT Şubesi’ni gasp eden Hasan Kuşçu yakalandı. Kuşçu çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PTT gaspçısı tutuklandı!

Bülent CİVANOĞLU/OLAY

Bursa’da, Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi’ndeki PTT Şubesi’ni gasp eden Hasan Kuşçu, Görükle’de İzmir yoluna yakın bir bölgede yakayı ele verdi.

8 BİN TL GASP ETTİ

İncelenen kamera kayıtları sonrası, Görükle civarında  arkadaşlarının bulunduğu öğrenilmesi üzerine o bölgeye yoğunlaşan emniyet güçleri, Hasan Kuşçu’yu 9 Aralık 2016 akşamı 21.00’da İzmir yoluna yakın bir bölgede yakaladı. 

Yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, gasp ettiği paranın 1600 TL’si bulundu. Geri kalan paranın bir kısmı ile arkadaşına olan borcunu ödediği öğrenilirken, üzerine yeni kıyafetler aldığı ve 200 lira tutarındaki faturasını ödediği tespit edildi.

BORÇ ARADIM KİMSE YARDIM ETMEDİ, BANKA KREDİ VERMEDİ

Kamera kayıtlarından tespit edilen şüphelinin gasp edilen PTT şubesine yakın bir yerde ikamet ettiği öğrenildi. 

Hasan Kuşçu, ilk ifadesinde maddi sıkıntı yaşadığını, borcu olduğunu söylerken, borç aradığını ve kimsenin kendisine borç para vermediğini, başvurduğu bankalardan da kredi onayı alamadığını söyledi. 

Olay esnasında kullandığı tabancanın da oyuncak olduğunu söyleyen Hasan Kuşçu, olaydan sonra silahı çop kutusuna attığını ve Yeşil Camii önünden taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığını, Altıparmak’ta taksiden inip arkadaşı ile buluştuğunu ve borcunu ödediğini ifade etti.

Çöplerde yapılan aramada ise tabanca bulunamadı.

Evli ve iki çocuğu olan Hasan Kuşçu, olay günü, öğleden önce gittiği PTT şubesinde 85 TL’lik elektrik faturasını ödediğini, daha yatırması gereket doğalgaz ve su faturası olduğunu ancak üzerinde ödemeye yetecek kadar parası bulunmadığı için bir anlık bunalıma girerek bu olayı gerçekleştirdiğini ve daha önceden gasp planı yapmadığını söyledi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adileyeye sevk edilen Hasan Kuşçu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X