PTT’de 285 bin lira kayıp

PTT’nin Heykel Merkez Şubesi’ne bağlı 9 ATM’sinde 285 bin TL eksik ortaya çıktı.

PTT’de 285 bin lira kayıp

SEYİT GÜNDOĞAN

Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber Sendikası’nın sosyal medya hesabında sorgulamasıyla duyulan olay, merkez şefinin ATM’lerde bir miktar fazla para göründüğünü sanması sonucu yapılan sayımda ortaya çıktı. Pzartesi sabahı, Heykel Merkez Şube’ye bağlı 10 ATM’de yapılan inceleme sonunda tam 9 ATM’de toplam 285 Bin lira değerindeki fiziki paranın kayıp olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine PTT Başmüdürlüğü kendi içinden bir kontrolör ile olayı aydınlatmaya koyuldu.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olayı yalanlamayan PTT Başmüdürü Osman Çetin, şu an için konuyle ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını belirterek sadece “Soruşturma devam ediyor. Ne olduğunu bilemiyoruz. İşlem hatası mı personelden kaynaklı mı inceliyoruz” demekle yetindi.

Sosyal medya aracılığı ile olayın üzerine giden Kamu-Sen’e bağlı Tür Haber-Sen ise, Ankara’dan müfettiş çağırmak ve adli yargıya başvurmak yerine, konunun kurumun iç kontrolörüyle çözülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X