PTT’de genelge krizi

PTT Genel Müdürlüğü tarafından, paralel yapıyla mücadele adı altında personelin sosyal medya dökümlerini gönderilmesinin istendiği iddia edilen yazı dağıtımı yapılmadan apar topar geri çekildi.

PTT’de genelge krizi

SEYİT GÜNDOĞAN

Başbakanlık tarafından Resmi Gazetede 17.02.2016’da yayınlanan Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkındaki 2016/4 sayılı genelgesi kapsamında PTT Genel Müdürlüğü de 19 Şubat’ta müdürlüklere, ‘terör örgütü ve illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişkili memurların tespit edilmesini öngeren bir yazı gönderdi.

 

Bu yazının yanında, PTT Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı Erdal Örgen, ülke genelinde 82 başmüdürlüğe ‘gizli’ ibaresiyle; Başbakanlığın genelgesine dayandırılarak bir yazı daha gönderdi. Sadece İnsan Kaynakları Müdürlükleri’ne gönderilen yazıda memurların soruşturma dosyalarının yanında sosyal medya hesaplarının dökümlerini, önemli görülen yerleri işaretlenerek Daire Başkanlığı’na gönderilmesini isterdi. Ancak bu durum ‘fişleme’ yapıldığı şeklinde dillendirilince yazı dağıtımı yapılmadan apar topar sistemden kaldırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X