PTT’den ‘kayıp para’ açıklaması

TT Genel Müdürlüğü, Bursa PTT Başmüdürlüğü’ne bağlı Heykel PTT Merkezi’nin ATM’lerinde ortaya çıkan 285 bin liralık hesap ve işlem hatası iddialarıyla ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

PTT’den ‘kayıp para’ açıklaması

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) Genel Müdürlüğü, Bursa PTT Başmüdürlüğü’ne bağlı Heykel PTT Merkezi’nin ATM’lerinde ortaya çıkan 285 bin liralık hesap ve işlem hatasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

 

Açıklamaya göre, “Bursa Heykel PTT Merkez Müdürlüğü’ne bağlı 9 ATM’sinde 285 bin TL’nin eksik olduğunun ortaya çıktığı, bu olayla ilgili sorumlu idareciler tarafından gerekli önlemlerin alınmadığı” iddialarına ilişkin 9 ATM’de hesap uyumsuzluğunun bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine, uyumsuzlukla ilgili hesap veya işlem hatası olup olmadığının tespiti için Bursa PTT Başmüdürlüğü Muhasebe Müdürlüğü’nce konusunda uzman iki personeli görevlendirildi.

Söz konusu olayın hesap hatasından kaynaklanmadığı kanaatinin oluşması üzerine Bursa PTT Başmüdürlüğü Muhasebe ve Teftiş Kurulu Kontrolörleri olayın tetkik ve tahkiki için görevlendirildi. Açıklamada, “Soruşturma devam ederken ‘zimmet’ suçu kanaati oluştuğundan kontrolörlerce Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, ATM sorumlusu görevden uzaklaştırılmıştır” denildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X