Puigdemont’tan AB’ye tepki

İspanya’nın doğusundaki Katalonya’da Özerk Yönetim Hükümetinin Başkanı Carles Puigdemont, Kendilerine güvendiklerini ve herhangi bir çatışmadan kaçındıklarını ifade ederek, İspanya hükümetini ve AB’yi eleştirdi.

Puigdemont’tan AB’ye tepki

Katalonya krizini Alman Bild gazetesine değerlendiren Puigdemont, tutuklanmasının mümkün olabileceğini ancak bundan korkmadığını söyledi. İspanya hükümetinin yaptıklarına artık şaşırmadığını ve birbiri ardına hatalar yaptığını ifade eden Carles Puigdemont, hükümetin gerçekleri görmek istemediğini de savundu. Puigdemont, ‘Beni hayal kırıklığına uğratan şey, neden AB’de polisin tutumu sert bir şekilde eleştirilmiyor? Avrupa halkının temel özgürlük hakları ihlal edildi. Ancak AB’den bir şey gelmiyor. Aynısı Türkiye, Polonya veya Macaristan’da olsa buna karşı öfke oldukça büyük olur’ diye konuştu.

‘ÇATIŞMADAN KAÇINIYORUZ’…

Carles Puigdemont ayrıca Katalonya resmi televizyonu TV3’ten yaptığı ‘Katalan halkına sesleniş’ konuşmasında ise, ‘Kendimize güvenimizi aynen koruyoruz ve herhangi bir çatışmadan kaçınıyoruz. Onurumuzla güçlü kalmaya devam edeceğiz ve gerçekleştirmek istediği rüyasının sonunu getiren bir halk olma kapasitesine sahip olduğumuzu göstereceğiz. Eğer barışçıl bir süreçle devam eder ve birlik içinde kalırsak, kendimizi güçlü hissederiz. Bu davranışımızdan dolayı dünyadan hayranlık almaktayız’ değerlendirmesinde bulundu.

İspanya’da Kral 6. Felipe’nin Katalonya kriziyle ilgili ulusal sesleniş konuşmasını da eleştiren Puigdemont, ‘Anayasa, monarşiye bir arabuluculuk tanısa da siz bunu gerçekleştirmediniz. Devlet Başkanı’nın, Mariano Rajoy’un (Başbakan) siyasetine benzer, Katalanları yok sayan mesajlarını paylaşmıyoruz. Siz, Katalanları çok fazla hayal kırıklığına uğrattınız. Sizin gibi düşünmüyoruz’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X