Pusulaları daha yeşil bir çevre

Muradiye MTAL’in gönüllü 7 öğrencisi; gençlerde çevre bilinci oluşturmak, özellikle su tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak için İngilizce adı ‘Ecological Green Environmental Compass’ olan ‘Ekolojik Yeşil Çevre Pusulası’ isimli e-Twinning projesini hayata geçirdi.

Pusulaları daha yeşil bir çevre

Polonya, Makedonya ve Türkiye’den toplam 11 okulun öğrencileri bir araya gelen öğrenciler; daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya için yaratıcı fikirleriyle çeşitli çalışmalar yaptı.

Tasarruflu sulama tekniklerini gündeme getirme fikriyle yola çıkan gençler, proje çalışmaları kapsamında önce bir hikaye yazdı ardından şarkı besteleyip söylediler, bilgi yarışması yaptılar.

Proje yürütücülerinden okulun İngilizce öğretmeni Evrim Parlak Dinç, “Ekolojide anlamı bilinmeyen çok fazla terim var ve gençler zorlanmadan bu terimleri anlayabilsin diye bir sözlük oluşturalım dedik. Görme engelli arkadaşlarımızı da düşünerek , 11 farklı şehirden öğrencileri organize edip bir sesli sözlük oluşturduk. Doğaya attığımız atıkların ne kadar sürede yok olduğunu gençlerimize göstermek için sergi düzenledik. Ayrıca tasarruflu sulama tekniklerini yerinde inceleyebilmek için kent bostanlarını ziyaret edip, ziraat mühendislerinden kompost gübrenin nasıl yapıldığını öğrendik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X