Putin: Anlaşılan görüşülmesi gereken bir konu yokmuş…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev başkanlığında bir Rus heyetinin Washington’a giderek Suriye konusunda görüşmelerde bulunması yönündeki taleplerinin reddedilmesine tepki gösterdi.

Putin: Anlaşılan görüşülmesi gereken bir konu yokmuş…

Kazakistan’da Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le görüşen Putin, “ABD ülkemizle doğrudan diyalog kurmayı reddediyor. Diğer taraftan ülkemizin Suriye operasyonlarını eleştirmesine anlam veremiyorum. Anlaşılan görüşülmesi gereken bir konu yokmuş…” diyerek eleştiride bulundu.

ABD’yi yapıcı tavır içinde olmamakla suçlayan Putin, Rusya’nın yine de kapıları açık bıraktığını ve bu zor süreçte tüm aktörlerle görüşmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

“TERÖRE KARŞI İSLAM” FORMU

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev de yaptığı konuşmada teröre karşı İslam ülkelerinin ortak bir tavır içinde olmalarını talep ve etti “Teröre Karşı İslam” forumu yapılmasını önerdi. Rusya Devlet Başkanı Putin de Nazarbayev’in önerisini desteklediğini ifade etti.

Görüşmede Afganistan, Irak ve Suriye’de yaşanan gelişmeler ele alınırken, Putin, Ukrayna gelişmeleri ve Suriye’de gerçekleşen hava operasyonları ile ilgili Nazarbayev’i bilgilendirdi. Nazarbayev dış politikada Rusya ile yaklaşımlarının örtüştüğünü vurguladı.

İki ülke enerji, ticaret ve diğer alanlarda işbirliği anlaşmaları imzaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X