Putin Batı`yı suçladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yıllık ulusa sesleniş konuşmasında Batılı ülkeleri sert bir dille eleştirdi. Putin Batı`yı ülkesi ile arasına yeni bir demir perde çekmeye çalışmakla suçladı.

Putin Batı`yı suçladı
Kremlin’de parlamentonun iki kanadına hitap eden Putin, Batı dünyasında bazı çevrelerin ‘Yugoslavya senaryosunu’ desteklediklerini, ülkesini parçalamaya çalıştığını söyledi. ‘Ne zaman Rusya’nın güçlenip bağımsızlaştığını düşünseler, bu yaptırımlar ortaya çıkıyor’ diyen Putin, ‘Kırım ve Ukrayna krizleri olmasaydı da Batı, Rusya’nın artan imkanlarının önünü kesmek için bir bahane uydururdu’ dedi.
 
Rus lider Kırım’ı ilhak kararlarını ve ülkesinin Ukrayna’nın doğusundaki faaliyetlerini savundu. Putin Rusya vatandaşlarını ülkesinin zor günlerden geçtiği yolunda uyardı, onlardan kendilerine güvenlerini yitirmemelerini istedi. Putin ayrıca düşen petrol fiyatlarının ve Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların Rusya’yı zorladığını, ancak bunların kendisinin hatası olmadığını belirti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X