Putin: ‘En çok ben üzüldüm’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Türk-Rus ilişkilerinin bozulmasına en çok ben üzüldüm” dedi.

Putin: ‘En çok ben üzüldüm’

Paris’teki BM İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında Fransa’da bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin “Türkiye ile ilişkileriniz için üzülmüyor musunuz? Partnerlik düzeyi eşi benzeri görülmemiş seviyedeydi. Onlarca yıl bunun için çalıştınız. Peki şimdi ne olacak?” sorusu üzerine Putin şunları söyledi:

“Ben kendim üzülüyorum, çünkü ben bu ilişkiyi kurmak için uzun yıllar boyunca çok şey yaptım. Fakat uzun süre önce oluşan ve Türk partnerlerimizle diyaloglarımızda çözmeye çalıştığımız sorunlar vardı. Örneğin, Rusya’nın çeşitli bölgelerinde bizimle ellerinde silahlarla savaşan veya savaşmaya başlayan terör örgütlerinin temsilcilerinin Türkiye topraklarında çıktıklarına dikkat çekmeye çalıştık. Buna son verilmesini rica ettik. En azından onların Türkiye topraklarında bulunduklarını, özel servisler ve polisler tarafından korunan bölgelerde vizesiz rejimle yaşadıklarını ve daha sonra bizim topraklarımızda tekrar yüz üstüne çıktıklarını tespit ettik. Bu uzun süredir mevcut ve biz birçok kez partner kanalları üzerinden özel servisler düzeyinde, üst siyasi düzeyinde, Dışişleri Bakanlığı düzeyinde bu soruyu masaya yatırdık. Maalesef, bizim endişelerimize karşı bir reaksiyon görmedik. Çözülmesi gereken bazı sorunlar daha önce ortaya çıktı. Bu sorunları böyle bir ortamda çözmeye çalışmak zorunda olduğumuz için üzgünüm, fakat bu bizim suçumuz ve seçimimiz değil.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X