Putin: Teröre yanıt vermek ortak görevimiz

İstanbul Ortaköy’de gece kulübüne düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Teröre yanıt vermek ortak görevimiz” ifadelerinini kullandı.

Putin: Teröre yanıt vermek ortak görevimiz

İstanbul Ortaköy’de bir gece kulübüne düzenlenen terör saldırısı dünya basınında geniş yankı buldu.

ABD Başkanı Barack Obama, saldırıyı sert bir şekilde kınadığını, Türkiye’nin gerek duyabileceği yardımlar konusunda direktifler verdiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Teröre yanıt vermek ortak görevimiz” ifadelerinini kullandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da kısa açıklama yaptı. “ABD, İstanbul’daki korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır” ifadesini kullanan Price, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, yazılı bir açıklama yaparak İstanbul’da meydana gelen terör saldırısını kınadıklarını bildirdi. Türk halkına ve olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediklerini aktaran Toner,

şunları kaydetti:

“Soruşturma boyunca Türk yetkililerle yakın irtibat halinde olacağız. NATO müttefikimiz Türkiye’yle teröre karşı dayanışma halindeyiz. Ne yazık ki bu hain saldırı, masum insanları hedef alan en son çabadır. Bu tür saldırılar, sadece Türkiye hükümetiyle teröre karşı mücadelede birlikte çalışma kararlılığımızı artırmaktadır.”

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Düşüncelerim ve dualarım Türkiye ile” mesajını paylaştı.

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini sosyal medyadan “2017 İstanbul’da bir saldırıyla başladı. Düşüncelerim kurbanlar ve aileleriyle. Bu tür olayların olmasını önlemek için çalışmalara devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

AB Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Dimitris Avramopoulos sosyal medyadan, “İstanbul’daki masum vatandaşlara düzenlenen saldırıyla dehşete düştüm. Düşüncelerim Türkiye ve kurbanlarla” mesajını paylaştı.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, İstanbul Ortaköy’de bir gece kulübüne yapılan terör saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Dion, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kanada, İstanbul’da meydana gelen korkunç saldırıda hayatını kaybeden mağdurların ailelerine başsağlığı ve bu saldırıda yaralananlara acil şifalar diler” ifadelerini kullandı.

Meksika hükümeti adına Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’daki terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi.

AB Komisyonunun Göç ve Vatandaşlık İşleri Sorumlusu Üyesi Dimitris Avramopoulos, sosyal medya hesabındaki açıklamasında “İstanbul’da masum vatandaşlara yönelik saldırı karşısında dehşete düştüm. Kalbim, bu gece Türkiye ve hayatını kaybedenler ve aileleriyle.” ifadesini kullandı. 

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, “Bir kutlama gecesi olması gerekiyordu: Teröristler, şiddet, ölüm ve ümitsizlik gecesine dönüştürdü. Kalbim, İstanbul ve Türkiye’yle.” mesajını paylaştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabındaki açıklamada, ”Derin bir dehşet içindeyiz. Üzüntülerimiz İstanbuldaki insanlarla beraber.” denildi. 

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, sosyal medya hesabında, “İstanbul’da yeni yıla korkunç başlangıç. Hayatını kaybedenlerin aile ve dostlarına içten başsağlığı diliyorum.” açıklamasını yaptı. 

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, “Yeni yıl, İstanbul’da korkuyla başladı. Kalbim hayatını kaybedenler, yakınları ve Türkiye halkıyla” dedi. 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, “Tüm kalbim, bu sembolik gecede saldırıya uğrayan Türkiye’yle.” ifadesini kullandı.

Apple CEO’su Tim Cook Twitter’dan Türkçe bir mesaj paylaştı. Cook, “Sevgili Türkiye, acınızı ve üzüntünüzü paylaşıyoruz. #Istanbul kalbimiz sizinle” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi yaptığı yazılı açıklamada, Ortaköy’de düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti. Kasımi ayrıca, saldırı nedeniyle tüm Türk halkı ve hükümeti ile hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye dileklerini sundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. 

Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, gece kulübünde yılbaşı kutlaması için toplananlara karşı düzenlenen acımasız saldırı haberinin kendilerini son derece sarstığını bildirdi.

İlham Aliyev, mesajında, “Sivillere karşı yapılan bu hain saldırı nedeniyle son derece öfkeliyiz. Teröre karşı en sert, kararlı ve sürekli mücadeleyi destekliyoruz. Yaşanan facia nedeniyle size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Katar, İstanbul Ortaköy’de düzenlenen terör saldırısını kınayarak, barış ve güvenliğin güçlendirilmesi konusunda Türkiye’nin sarf ettiği çabalara destek verdiğini açıkladı. 

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ortaköy’de düzenlenen terör saldırısının şiddetle kınandığı, Katar’ın terör ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğu belirtildi. 

Terör ve sorumlularına karşı dünya devletleri arasında koordinasyonun güçlendirilmesi, uluslararası toplumun çabalarının birleştirilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, “Türkiye ile dayanışma içerisinde olan Katar, Türkiye’nin barış ve güvenliğinin kökleştirilmesi için harcadığı çabalara tam destek veriyor.” denildi.

Yunanistan, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul’da bir gece kulübünde düzenlenen, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği barbarca terör saldırısını kesin şekilde kınıyoruz. Türk halkına olan tam dayanışmamızı ifade ediyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine samimi şekilde başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” ifadesi kullanıldı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği hesabından Büyükelçi John Bass’in “İstanbul’daki bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybedenler için yas tutuyor ve sorumluların adalete teslim edilmesi sürecinde Türkiye’nin yanında duruyoruz” açıklaması paylaşıldı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore şahsi hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni yıla girerken Türkiye’de daha fazla acı ve kalp sızısı görmekten son derece üzgünüm ve şok içindeyim. Bu canice saldırıyı mutlak surette kınıyorum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralananlara hızlı bir iyileşme süreci diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği de sosyal medya hesabında, “Derin sarsıntı içindeyiz. Türkiye ve İstanbul halkının yasını paylaşıyoruz.” mesajını paylaştı.

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Pakistan hükümetinin bu çirkin saldırıyı en kuvvetli şekilde kınadığı vurgulanarak “Terörizmle mücadelede Türk hükümeti ve halkıyla olan güçlü ve sarsılmaz dayanışmamızı ve Türkiye’nin barış, istikrar, kalkınma ve iç dengesini hedef alan böyle çirkin saldırıların asla başarılı olamayacağına dair inancımızı yineliyoruz.” ifadesine yer verildi.

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçiliği de yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenler için başsağlığı dileğinde bulunarak “Çok sayıda kişinin ölümüne sebep olan vahşi terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türk halkına şartsız desteklerimizi belirtmek isteriz.” ifadesi kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X