Putin-Trump zirvede buluşacak iddiası

ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın, yemin töreninden birkaç hafta sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile İzlanda’da bir araya geleceği iddia edildi.

Putin-Trump zirvede buluşacak iddiası

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump’ın yemin töreninden birkaç hafta sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te bir araya geleceği iddia edildi. Sunday Times gazetesi haberi, Trump’ın ismi açıklanmayan bir danışmanına dayandırdı. Haberde, 20 Ocak’ta yemin ederek resmen görevine başlayacak Trump’ın, çok yakın bir zamanda Putin ile tarafsız bir ülkede bir araya geleceği kaydedildi. Trump’ın yapılacak zirvede, nükleer silahlara sınırlama getirmek amacıyla Rusya ile bir anlaşmaya varmak için çalışmalara başlamayı planladığı iddia edildi. 

DANIŞMANLAR DOĞRULAMADI

Ancak Reuters haber ajansı, Trump’ın ismini vermeyen iki danışmanının, haberin doğru olmadığını ve böyle bir zirvenin planlanmadığını söylediklerini bildirdi. Donald Trump önceki gün verdiği demeçte, Barack Obama’nın başkanlığı döneminde siber korsanlık nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanmaya başlanan yaptırımların bir süre daha yürürlükte kalabileceğini, ancak özellikle DEAŞ ile mücadelede Rusya’nın yardımı halinde bu yaptırımların kaldırılabileceğini söylemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X