Putin’den Batı’ya işbirliği mesajı

Batıda Rusya’nın NATO ülkelerine saldıracağına ilişkin çekinceler bulunduğunu ifade eden Putin, Batı ile ülkesi arasındaki ilişkilerin çatışma üzerine değil, işbirliği üzerine kurulması gerektiğini vurguladı.

Putin’den Batı’ya işbirliği mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İtalya’ya yapacağı gezi öncesi yaptığı açıklamada, Rusya ile Batı arasındaki ilişkilere ilişkin açıklamalarda bulundu. Corriere della Sera’ya konuşan Putin, Batı ile ülkesi arasındaki ilişkilerin çatışma üzerine değil, işbirliği üzerine kurulması gerektiğini dile getirdi. 

Batı’nın, Rusya’nın NATO ülkelerine saldıracağına dair çekinceleri bulunduğunu ifade eden Putin, “Rusya ve NATO arasında savaş ihtimalini sadece kabuslar gören deli biri düşünebilir” ifadelerini kullandı.

TEHDİTLERE YANIT

Askeri alandaki faaliyetlerinin sadece Rusya’ya yönelik tehditlere bir yanıt niteliği taşıdığını savunan Putin, adımlarının ölçülü fakat Rusya’nın güvenliğini temin edecek yeterlikte olduğunu söyledi. 

ABD’nin Atlantik bölgesindeki liderliğini sürdürme peşinde olduğunu ifade eden Rus lider, “Anlaşılan o ki, İran yeteri kadar ürkütücü değil” diye konuştu.

Kırım’da yaşanan senaryonun Donbass’ta da yaşanacağına dair çekinceler de bulunduğunu dile getiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunların yersiz olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X