Putin’den Cavit Çağlar’a ‘Dostluk Nişanı’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesindeki rolü nedeniyle Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a “Dostluk Nişanı” vereceği bildirildi.

Putin’den Cavit Çağlar’a ‘Dostluk Nişanı’

Kremlin’den yapılan açıklamada, Cavit Çağlar’ın, 24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülmesi yüzünden bozulan Ankara-Moskova ilişkilerinin normalleşmesi için yoğun çaba harcadığı belirtildi.

İki ülke arasındaki sıkıntılı dönem Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Putin’in mektuplaşmasıyla yumuşamış, 9 Ağustos 2016’da St. Petersburg’taki yüz yüze görüşmeyle de tamamen aşılmıştı.

Söz konusu “ Nişan”, Rusya’yla ülkeleri arasında dostluk ve işbirliğini geliştirmek için takdire değer çaba gösteren yabancılara veriliyor.

Putin tarafından Dostluk Nişanı’na bu yıl layık görülenler arasında Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli ve Litvanyalı film yönetmeni Rimas Tumunasa da bulunuyor.

ÇAĞLAR NE DEDİ?

Öte yandan Cavit Çağlar Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in kendisini Dostluk Nişanı’na layık görmesinden büyük onur duyduğunu belirterek, “Ben her zaman Rusya ve Türkiye’nin dostluğu için mücadele ettim. Bu iki büyük devlet, Rusya ve Türkiye, daima iyi ilişkiler içinde olmalıdır. Ben buna inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X