Putin’den füze tepkisi

ABD’nin Romanya’daki füze savunma kalkanını aktif hale getirmesi nedeniyle açıklamalarda bulunan Putin, bunun küresel güvenliğe karşı bir tehdit olduğunu öne sürdü.

Putin’den füze tepkisi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’nin Romanya’daki füze savunma kalkanını aktif hale getirmesini, küresel güvenliğe karşı bir tehdit olduğunu öne sürdü. Moskova’da askeri yetkililerle toplantıda bir araya gelen Putin, aktif hale getirilen füze sisteminin savunmayla ilgili bir adım olmadığını, bunun ABD’nin stratejik nükleer potansiyelinin bir parçası olduğunu söyledi. 

Rusya’nın, Romanya’daki füze sistemini küresel güvenliğe karşı bir tehdit olarak gördüğünü ve ülkesinin bu tehdit karşısında neler yapabileceğini düşünmek zorunda bırakıldığını belirten Putin, ülkesinin stratejik dengenin sağlanması için ne gerekiyorsa yapacağını ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’ye füze kalkanı konusunda daha önce iş birliği teklif ettiklerini ancak olumlu yanıt almadıklarını kaydetti.

ABD, Romanya’daki füze savunma kalkanını, ülkenin güneyinde Deveselu bölgesinde düzenlenen törenle aktif hale getirmişti. Törene, ABD ve NATO’nun üst düzey yetkilileri katılmıştı. ABD, füze savunma sistemi ‘Aegis’in, öncelikle Ortadoğu’dan fırlatılabilecek kısa ve orta menzilli füzelere karşı NATO’yu koruma amacı taşıdığını açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X