Putin’den nükleer gözdağı

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD’nin Doğu Avrupa’ya yaptığı askeri sevkiyatın ardından ordu envanterine katılacak füzeleri duyurarak NATO ve ABD’ye mesaj verdi.

Putin’den nükleer gözdağı

ABD ve NATO’nun Doğu Avrupa’daki askeri varlığını artırmasına Rusya cephesinden cevap geldi. 

Putin, ordunun nükleer füze envanterine 40’tan fazla yeni nesil kıtalararası balistik füze ekleneceğini duyurdu.

Başkent Moskova yakınlarındaki Kubinka kentinde düzenlenen silah fuarında konuşan Putin, yeni nesil füzelerin en gelişmiş füze kalkanı sistemlerini aşabilecek donanıma sahip olduğunu iddia etti. 

Putin’in isim vermeden füze kalkanı sistemini kastettiği ve bu açıklamasıyla başta ABD olmak üzere NATO’ya mesaj verdiği yorumları yapıldı.

“SOĞUK SAVAŞTAN BU YANA ATILAN EN AGRESİF ADIM”

Dün ABD, bazı Doğu Avrupa ülkelerine silah sevkiyatı yapmaya başlamış, bu karara Rusya, “Soğuk Savaş’tan beri atılan en agresif adım” sözleriyle tepki göstermişti.

Ukrayna krizinin ve Rusya’nın bölgeye müdahalesinin artması başta Polonya olmak üzere bölgedeki ülkeleri harekete geçirmiş, bu ülkeler NATO ve ABD’den bölgedeki askeri varlığını güçlendirmesini istemişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X