Putin’den taziye mesajı

Ankara’da meydana gelen patlama nedeniyle Rusya Federasyonu Vladimir Putin terörü kınayarak başsağlığı mesajı iletti.

Putin’den taziye mesajı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara’da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. 

 

Kremlin’in resmi sitesinden yayımlanan mesajda Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunarak yaralılara acil şifalar temenni etti. 

 

Putin mesajında menfur saldırıyı düzenleyenlerin ve azmettirenlerin gereken cezayı alacağını ümit ettiğini vurgulayarak, terörle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi. 

 

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber’den de saldırıya ilişkin kınama geldi.

 

ABD: TERÖRE KARŞI DURMALIYIZ

 

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter’daki resmi hesabından yapılan açıklamada ”Ankara’daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız” ifadelerine yer verildi.

İNGİLTERE: ŞOK EDİCİ

 

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Moore da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bombalama görüntülerinin ”şok edici” olduğunu belirtti.

Moore mesajında, ”Ankara’daki bombalama görüntülerini görünce şok oldum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Düşüncelerim yaralananlar ve sevdikleriyle. Bu tarz terör olayları insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Londra’daki 7/7 bombalı saldırısını yaşamış biri olarak; şimdi zaman, herkesin sakin ve ölçülü tepki vermesi zamanıdır” dedi.

AB: ACILARI PAYLAŞIYORUZ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber ise Twitter’daki mesajında, ”Barışçıl göstericilere yönelik bu elim saldırı karşısında derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Kederli ailelerin, dostların ve barış ortamı bu kadar zalimce bozulan tüm Türkiye vatandaşlarının acılarını paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X