‘Putin’in Rusyası IŞİD’den daha tehlikeli’

Washington gelen üst düzey mesajlar, ABD ile Rusya arasındaki ilişiklerde köprülerin açıkça atılmaya başlandığı yorumlarını güçlendiriyor. Son olarak hem ABD Genelkurmay Başkanı adayı, ‘Putin’in Rusyası IŞİD’den daha tehlikeli’ diyerek Moskova’nın tepkisi

‘Putin’in Rusyası IŞİD’den daha tehlikeli’

Deniz Piyade Komutanı Orgeneral Joseph Dunford, adaylığının onaylanması süreci kapsamında Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nin oturumunda konuştu. Senatörlerin çeşitli konularda sorularını yanıtlayan Dunford, Rusya’nın ülkesi için oluşturduğu tehdide dikkati çekti. 

‘Rusya, ulusal güvenliğimize en büyük tehdidi oluşturuyor’ diyen Dunford, Rusya’nın nükleer silah gücüne vurgu yaparak, ABD’nin müttefiklerinin bağımsızlığını ihlal ettiğini kaydetti. ABD’nin güvenliğine yönelik oluşturduğu tehdit noktasında, Çin’in Rusya’nın hemen ardından geldiğine değinen Dunford, Kuzey Kore ile terör örgütü IŞİD’i de kendi güvenlikleri için tehlike arz eden diğerleri olarak tanımladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X