PYD Esad’la çatışıyor

Suriye’de Demokratik Birlik Partisi (PYD) kontrolündeki Kamışlı ilçesinde rejim güçleriyle Kürt güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Dün de devam eden çatışmalarda 25 PYD’li öldürüldü, 10 asker de hayatını kaybetti.

PYD Esad’la çatışıyor

Suriye’nin kuzeyinde yer alan Rojava bölgesindeki Kamışlı kentinde rejim askerleri ile YPG arasında 2 gün önce başlayan çatışmalar sürüyor. 

Kamışlı pazarında rejim askerlerinin yerel asayiş güçlerine ateş açması ve 2 asayiş görevlisi ile bir sivili öldürmesinden sonra başlayan çatışmalar, ilçenin değişik bölgelerine yayıldı. Çatışmalara YPG de dahil olunca, Kamışlı’da insanlar evlerine çekildi. Son iki gündür çatışmaların yoğunlaştığı ve rejim askerlerinin denetiminde olan Elaya Cezaevi çevresinde kontrolün YPG güçlerinin eline geçtiği ve yaklaşık 60 rejim askerinin YPG’liler tarafından rehin alındığı öne sürüldü. Dünkü çatışmalarla birlikte ölü sayısının 35’e yükseldiği bildirildi. Ölenlerden 25’nin YPG militanı olduğu bildirilirken, 10 Suriyeli askarin de yaşamını yitirdiği belirtildi. 

TAKVİYE GÜÇ 

Bazı yerel kaynaklar, çatışmanın devam etmesi nedeniyle Suriye ordusunun Haseki ve Deyrezor kentinden, YPG’nin ise çevre kentlerden takviye birlikleri Kamışlı’ya doğru gönderdiğini belirtti.

Kürtlerin kontrolündeki Kamışlı’da, Suriye ordusunun da yaklaşık 10 bin askerle kontrol ettiği küçük bir bölge bulunuyordu.

HALEP’E YIĞINAK

Bu arada Rusya’nın, Suriye’ye askeri yığınağı artırdığı bildirildi. Moskova’nın Suriye’ye giderek artan ölçüde askeri yığınak yaptığını söyleyen ABD, Cenevre’deki barış görüşmelerinde gerilimin tırmandığı bir dönemde Kremlin’in Beşar Esad’a askeri desteğini artırmasını rahatsızlık verici bir durum olarak tanımladı. Beyaz Saray’dan bir yetkili, Rusya’nın Suriye’nin kuzeyindeki topçu bataryalarını yeni mevzilere konuşlandırdığını aktardı. Rusya’nın bu adımının Halep’e yönelik yeni bir Suriye ordusu harekatına destek amaçlı olduğu düşünülüyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X