‘PYD, Suriye barış görüşmelerine katılamayacak’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PYD’nin Suriye barış görüşmelerine katılamayacağını söyledi.

‘PYD, Suriye barış görüşmelerine katılamayacak’

Londra ziyaretinde İngiliz gazetelerinin temsilcileriyle bir araya gelen Davutoğlu, bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. Suriye’ye ilişkin konuşmasında, PYD’nin barış görüşmelerine katılmayacağını kaydeden Davutoğlu, çünkü ‘PYD’nin Esad rejiminin suç ortağı olduğunu’ öne sürdü. 

 

Başbakan Davutoğlu, ‘PYD gerçek bir muhalif değildir. PYD ile rejim arasında yakın bir işbirliği var’ iddiasında bulundu. PYD’nin silahlı kolu YPG’nin PKK’yla çok yakın bağlantıları olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, Türkiye’ye doğrudan tehdit oluşturduğunu savundu.

Barış görüşmelerine ilişkin, ‘2.5 milyon Suriyeliye evsahipliği yapan Türkiye’den daha fazla söyleyecek sözü olan ülke yoktur’ diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Esad, Şam’da oturmayı sürdürdükçe hiçbir Suriyeli ülkesine dönmeyecek’ dedi.

İNGİLİZ GAZETELER

İngiliz gazeteler, Davutoğlu’nun Suriye’ye ilişkin konuşmasında ‘PYD’nin barış görüşmelerine katılmayacağı, çünkü PYD’nin Esad rejimin suç ortağı olduğu’ yönündeki sözlerini öne çıkardı.

Independent gazetesi ‘Türk Başbakan, Kürtleri Suriye görüşmelerinin dışında tutmak istiyor’, Guardian gazetesi Davutoğlu’nun ‘Türkiye’den daha fazla söyleyecek sözü olan ülke yoktur’ açıklamasını başlığa taşıdı. Times gazetesi de Davutoğlu’nun ‘PYD’nin görüşmelerin dışında tutulacağı’ sözlerini öne çıkardığı konuyla ilgili haberine, ‘Türk Başbakan’ın Kürtleri veto etmesiyle Suriye barış görüşmeleri tehlikede’ başlığı attı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X