Pyongyang’a ‘masaya oturma çağrısı’

Güney Kore ziyaretine başlayan ABD Başkanı Donald Trump Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ortak basın toplantısı yaptı.

Pyongyang’a ‘masaya oturma çağrısı’

Güney Kore Devlet Başkanı Moon’un ardından söz alan ABD Başkanı, ‘Kuzey Kore dünya çapında eylem gerektiren dünya çapında bir tehdit. Çin ve Rusya dahil tüm sorumlu ülkelere Kuzey Kore rejiminden nükleer silah ve füze programını sonlandırmasını talep etmesi çağrısını yapıyoruz’ dedi.

Kuzey Kore konusunda ‘Çok fazla ilerleme kaydediyoruz’ ifadelerini kullanan Trump, Pyongyang’a ‘masaya oturması’ ve ‘bir anlaşma yapması’ çağrısında bulundu. Trump ‘Bence büyük bir güç gösteriyoruz. Kore Yarımadası’na dünyanın en büyük 3 uçak gemisini gönderdik ve nükleer bir denizaltı da konuşlandırıldı.

Tanrı’dan bunları asla kullanmak zorunda kalmamamızı diliyorum. Bence gerçekten Kuzey Kore’nin masaya gelmesi ve Kuzey Kore halkı için iyi bir anlaşma yapması akla yatkın. Bazı hareketler gördüm, neler olacağını göreceğiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X