Radara karşı sanal ittifak!

Yollarda ekipleri hız kontrolü yaparken gören bazı uyanıklar, birbirlerini ‘twitter’dan uyarıyor.

Radara karşı sanal ittifak!

Radara karşı oluşturulan bu sanal ittifak kimilerini memnun ediyor, kimilerini ise kızdırıyor. 

 

Aşırı hız, kazaların başlıca nedenleri arasında geliyor. Bu yüzden emniyet güçleri ölüm ve yaralanmaların önüne geçmek için canları pahasına gaza basan sürücülerle yıllardır mücadele ediyor.

Polisin,  hız tutkunlarına karşı savaş açmasına rağmen gaz kesmeyen sürücüle her geçen gün yeni teknikler geliştiriyor. Aşırı hızdan canı yananlar, karşı atağa geçerek karayollarındaki trafik kontrol güzergahlarını birbirlerine sanal alemden duyuruyor. 

KİMİ KANDIRIYORUZ?

Hız kesmeyenler, ekiplerin nerelerde kontrol yaptığını oluşturdukları ‘twitter’ hesaplarından birbirlerine haber veriyor. Sanal alemdeki yazışmaları takip edenler, bu sayede radara girmekten kurtulurken, bazı sürücüler ise bu duruma tepkili.

Kurallara uygun hareket edenler, ‘Hız yapanlar kendi canlarını hiçe saydıkları gibi başkalarının hayatını da tehlikeye atıyor. Üstelik cezadan kurtulmak için de çeşitli fikirler üretiyorlar. Bunu yapmakla aslında kendilerini kandırıyorlar’ diye duruma tepki gösteriyor.

SELEKTÖR KARDEŞLİĞİ BİLE VAR!

Radar olan bölgelerde bazen farklı bir dayanışma da devreye giriyor. ‘Selektör kardeşliği’ adı verilen bu uygulama, genelde uzun yola çıkanlar arasında kullanılıyor. Hız denetimi yapıldığını gören kişi, selektör yaparak karşı yönden gelen sürücüyü uyarıyor. Uyarı üzerine gaz kesenler, radar ekibinin yanından normal hızla geçiş yapıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X