Radikal dincilere karşı büyük uzlaşma

Fransa’da ‘Charlie Hebdo’ mizah dergisine düzenlenen terör saldırısının ardından birçok Avrupa ülkesi özellikle radikal İslamcı terörle mücadele yasalarını sertleştiriyor.

Radikal dincilere karşı büyük uzlaşma

İspanya’da  da terörle mücadele yasalarının sertleştirilmesi konusunda iktidar ve ana muhalefet partisi uzlaşmaya vardı. 

İktidardaki Halk Partisi’nin (PP) lideri Mariano Rajoy ve Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) genel başkanı Pedro Sanchez, ceza yasasında değişiklikler öngören tasarı üzerinde anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 

Yeni düzenleme terör suçlarına verilen cezaları ağırlaştırıyor. Terör zanlıları ve şüphelilerin takibinde polis ve yargı birimlerinin yetkileri genişletiliyor. 

Yeni yasada dikkat çeken en büyük ayrıntılardan biri de internette terör propagandası yapanlara ağır cezalar getirilmesi oldu. 

İnternet aracılığı ile kişileri radikal dinci guruplara üye olmaya çalışanlar ağır ceza kapsamında yargılanacak ve bu kişiler hemen tutuklanarak mahkeme önüne çıkartılabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X